Leerlingen Coornhert met prijs beloond

De linoleumsnede van Lois Stam won de
eerste prijs in de bovenbouw

De Historische vereniging Haarlem heeft naar aanleiding van de tentoonstelling : “Coornhert door de ogen van nu “ in Museum Haarlem , besloten enkele leerlingen van het Coornhertlyceum te belonen met een prijs.

De tentoonstelling werd georganiseerd in het kader van het Coornhert jaar. In het leerlingen werk  stonden daarom het leven en denkbeelden van Dirck Volkertszoon Coornhert centraal.

De uitreiking van de prijzen en de ontmoeting met leerlingen vond plaats op dinsdag 22 mei in het bijzijn van een fotograaf van het Haarlems Dagblad. De jury van de vereniging bestond uit : Mw. Marlies Quaedvlieg, Dhr. Freek van Schie, Mw. Marion Schut-Koelemij, Mw. Machteld Tilanus en Mw. Marjorie Vroom. 

Lees meer...

Jaarexcursie Dordrecht

zaterdag 2 juni

Jaarexcursie Dordrecht

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Ontvangst tussen 10.30 en 11.00 uur met koffie + in de Grote Kerk te Dordrecht

11.00 uur: rondleiding door de Grote Kerk gevolgd door een stadswandeling o.l.v. Gildegidsen

13.00 uur: lunch in Den Witte Haen (begeleide werkomgeving).                                                                                                                                 Drankjes voor eigen rekening.

14.30 uur: wandelen naar museum Van Gijn

 entree met museumkaart gratis anders entree € 10, --  

16.00 uur: varen met de fluisterboot door Dordrecht met uitleg.                                            

Vanaf 17.30 uur: borrelen, gevolgd door een diner in restaurant Post, Johan de Wittstraat 128, Drankjes voor eigen rekening.

 

De kosten:

De kosten van deelname bedragen 60 euro voor leden van de Vereniging Haerlem met een geldige museumkaart en 70 euro voor leden van de Vereniging Haerlem zonder museumkaart. (Deze prijs omvat het bezoek aan de Grote Kerk, de stadswandeling ,de lunch (excl. drankjes), het bezoek aan museum van Gijn, de vaartocht en het diner (excl. drankjes). Introduce(e)s met een museumkaart betalen 70 euro, introduce(e)s zonder museumkaart betalen 80 euro.

 

Vervoer:

U wordt verwacht met eigen vervoer naar Dordrecht te komen. Dit kan zowel met het OV als met de auto.

Auto

Indien u met de auto komt kunt u parkeren op de Spuihaven te Dordrecht, dat is 10 minuten lopen naar de Grote Kerk en 15 minuten lopen vanaf het restaurant op de Johan de Wittstraat.

Trein

Indien u met het OV komt kunt met de trein komen, wanneer u de trein van 08.50 uur vanaf Haarlem neemt komt u om 10.06 uur aan in Dordrecht. De treinen vertrekken elk half uur. Het is ca. 15 min lopen van het station naar de Grote Kerk.

Trein en boot

Naast de bovenstaande opties kunt u ook met de boot vanuit Rotterdam naar Dordrecht. U kunt de trein van 7.20 uur uit Haarlem nemen. Aankomst in Rotterdam is om 8.18 uur. Van het station reist u met de metro naar de Erasmusbrug. De boot vertrekt daar om 09:00 uur en doet er een uur over om naar Dordrecht te varen.

 

Inschrijven tot uiterlijk 28 mei via het inschrijfformulier. Klik hier om u aan te melden.

Coornhert ontvangt het Coornhert

Achttien april: De jaarlijkse studiedag voor alle medewerkers van het Coornhert Lyceum (CL). ’s Morgens was er een programma op school, maar 's middags had de Stichting Coornhertjaar Haarlem 2018 op verzoek van het CL een programma voor ze geregeld. Ruim 100 medewerkers werden om 13.00 uur in de Gravenzaal ontvangen met een welkom door de burgemeester en een mooi verhaal van rector Tameling waarna Wim Cerutti een presentatie  - met veel beeldmateriaal - gaf over leven, werk en denkbeelden van Coornhert. Lees meer

Jaarcongres Kring voor de Geschiedenis van de Pharmacie in Benelux

Geachte leden van de Historische Vereniging Haerlem,

Op 26 en 27 mei organiseert de Kring voor de Geschiedenis van de Pharmacie in Benelux haar jaarcongres te Haarlem. Het belooft een inspirerende en interessante tweedaagse te worden met een breed aanbod aan lezingen. Namens het bestuur van de Kring nodig ik u van harte uit hieraan deel te nemen.

Verzekeren voor monumenteneigenaren

Verzekeringen kunnen een pandeigenaar veel zorgen besparen. Een opstalverzekering biedt bijvoorbeeld zekerheid bij schade die is ontstaan door brand of storm. Veel hypotheekverstrekkers stellen het zelfs verplicht. Voor u, als monumenteigenaar zijn er een aantal aandachtspunten. Naast de opstalverzekering bestaan er ook andere verzekeringen die nuttig zijn, zoals een CAR- en inboedelverzekering. Bij aankoop, maar ook wanneer u gaat verbouwen, herstellen of restaureren. 

Lees meer op www.monumenten.nl

Diorama’s aangeboden

Diorama’s aangeboden

Het Museum Haarlem is zijn collectie aan het ‘updaten’ en beoordeelt of de aanwezige objecten daarin nog thuishoren. In het verleden heeft de Vereniging Haerlem vier diorama’s aan het museum in bruikleen gegeven. Het museum heeft laten weten de diorama’s te willen teruggeven.

Aangezien het bestuur besloten heeft om deze niet te behouden, vragen wij of er wellicht belangstellenden zijn die de diorama’s willen overnemen. Wij verzoeken u dan contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Misdaad en Straf

In een Hollandse stad: Haarlem, 1245-1615

In dit boek zet de historicus Maarten Müller op een rij wat er is te vinden over misdaad en straf in Haarlem in de periode 1245-1615.