Exposities

Onze huidige- en eerdere exposities

De Historische Vereniging Haerlem organiseert regelmatig exposities. De meeste vinden plaats in De Hoofdwacht, maar het gebeurt ook wel dat we op andere interessante locaties exposeren.
Hieronder vindt u een lijst van exposities die we in het verleden hielden, maar ook een overzicht van onze actuele- of toekomstige exposities.

Voor meer informatie over lopende projecten kunt u hiernaast de link naar onze agenda gebruiken.

Workshop van acht middagen

Wie nieuwsgierig is naar de geschiedenis van zijn huis, hoe oud het is, wie er vroeger hebben gewoond, wat er in de loop der jaren aan is veranderd, of er ooit een bedrijf in was gevestigd, kan dat onder deskundige begeleiding in een workshop van acht vrijdagmiddagen komen uitzoeken op het Noord-Hollands Archief.

 

huisonderzoekU maakt dan kennis met alle relevante archiefbronnen, zoals: kadaster, bevolkingsregister, koopakten, bouwtekeningen, oude verpondingsboeken en transportakten. Het is een vrij gecompliceerd onderzoek dat met veel toelichting wordt beschreven in de ‘Handleiding Historisch Huizenonderzoek in Haarlem’. De auteur van deze handleiding en ervaren docent Kees van der Wiel helpt u uw onderzoek systematisch aan te pakken in beide locaties van het Noord-Hollands Archief. Vanwege de intensieve persoonlijke begeleiding bij het onderzoek dat voor elk huis anders is, is de deelname beperkt tot maximaal acht deelnemers.

Data: acht achtereenvolgende vrijdagmiddagen van 29 januari tot en met 18 maart van 13.30-16.30 uur.
Kosten: € 200 (inbegrepen een exemplaar van de handleiding huizenonderzoek)
Inschrijven bij:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (onder vermelding ‘huizencursus Haarlem’)

Meer informatie over de docent kunt u vinden op de website: http://keesvanderwiel.nl/
Klik hier voor de handleiding.