Archeologiedagen in Haarlem

nat_ARCHEOLOGIE_dagen_hor_diap_zonder-450x254
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
zaterdag 17 juni 2023 - zondag 18 juni 2023

Bezoek de Nationale Archeologiedagen in Haarlem op 17 en 18 juni 2023

Het voormalig kasteel van Haarlem, Huis ter Kleef staat centraal tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Dit jaar herdenken we ‘450 jaar ruïne’, in het jaar 1573 werd het kasteel dat als hoofdkwartier van de Spaanse belegeraars diende, zo vernield dat het tot ruïne verviel.

Op zaterdag en zondag worden er op het terrein tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Op dit moment wordt er ook nog volop gewerkt door de archeologen van de gemeente Haarlem aan de publicatie van de onderzoeksresultaten van de opgravingen die bij Huis ter Kleef plaatsvonden. Tijdens het archeologieweekend zijn er lezingen waar onder andere meer over het onderzoek en de resultaten wordt gedeeld. Ook is er een kleine expositie te zien waarbij de resten van dierlijk botmateriaal centraal staan. Zo wordt er aandacht geschonken aan wat er allemaal gegeten werd door de bewoners van Huis ter Kleef.

Daarnaast zijn er rondleidingen, diverse workshops voor jong en oud,  is er een speurtocht voor kinderen en zijn er verhalenvertellers. Het programma krijgt langzaam vorm en wordt hier bekend gemaakt

De archeologen van de gemeente Haarlem werken hierbij samen met de Stichting Haarlemmer Kweektuin, NME Natuur en Milieueducatie en de Archeologische Werkgroep Haarlem.

De Archeologiedagen worden landelijk georganiseerd en brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Meer op archeologiedagen.nl

 
 

Powered by iCagenda