Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Vacatures

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

U gaat vast af en toe naar een museum, tentoonstelling of andere evenement. 

 

U gaat vast af en toe naar een museum, tentoonstelling of andere evenement. En hebt u er wel eens aan gedacht hoe het zou zijn om het een keer van een andere kant te bekijken? Welnu, dat kan heel goed bij uw eigen Historische Vereniging. Als trouw lid bezoekt u natuurlijk onze tentoonstellingen of lezingen en dan weet u dat u al aan de deur hartelijk welkom wordt geheten door één van uw medeleden. Wij zijn op zoek naar nieuwe gastvrouwen en –heren en dat biedt u de behalve een leuke tijdsbesteding een kans in onze keuken te kijken.

Wat u misschien niet precies weet, is dat onze Hoofdwacht niet alleen leden ontvangt maar sinds jaar en dag tijdens het seizoen in de weekenden jaarlijks duizenden belangstellenden en toeristen uit binnen- en buitenland trekt. De kleine schaal van ons verenigingsgebouw brengt mee dat het eenvoudig is om contact te leggen met de bezoekers en informatie te geven over De Hoofdwacht, de tentoonstelling en de doelstellingen van de vereniging. U verkoopt artikelen uit onze winkel en u werft zoveel mogelijk nieuwe leden.

Over en weer worden de contacten met het publiek zeer gewaardeerd, zoals u hebt kunnen lezen in de interviews met enkele gastvrouwen die in het afgelopen jaar in onze Nieuwsbrieven op de website hebben gestaan.

Indien u onze uitnodiging om mee te doen aanneemt, gaan wij u inroosteren om enkele middagen per seizoen samen met anderen De Hoofdwacht te bemensen. De Hoofdwacht is van eind april tot eind september op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur geopend. Verder zijn er incidentele openstellingen zoals tijdens de Open Monumentendagen, de Kunstlijn en de kerstmarkt. Ook wordt u gevraagd af en toe reserve te zijn.

Interesse om mee te doen?
Neem contact op met coördinator Piet Bonfrer, te bereiken per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon (023 5258863).

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie