Activiteiten

Vacatures

Bibliotheek Wij zoeken vrijwilligers voor onze bibliotheek. Lees meer

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

Bestuurslid Wij zijn op zoek naar een historicus of iemand met passie voor de historie van Haarlem, die als bestuurslid tevens de functie van voorzitter van de Historische Werkgroep op zich wil nemen. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

De bibliotheek van de Vereniging Haerlem op de zolder van De Hoofdwacht wordt beheerd door de bibliotheekcommissie, die op het ogenblik uit drie leden bestaat.

We zoeken vrijwilligers die mee willen helpen bij het onderhoud van de bibliotheek.

Acht, negen jaar geleden zijn wij begonnen aan het ordenen van de enorme voorraad boeken, die in de loop van een aantal jaren, dat er niet ‘beheerd’ werd, was binnengestroomd. Nu, zo veel jaar later, zijn we ‘bij’, is de catalogus op orde en houden we jaarlijks een grote verkoop van ‘dubbele’ boeken, maar zo langzamerhand vinden we het mooi geweest en dus een oproep:

WIE MELDT ZICH VOOR DE BIBLIOTHEEK?

Het werk bestaat uit:
    • het selecteren van geschonken boeken;
    • het invoeren in de catalogus;
    • het op orde houden van de collectie;
    • het organiseren van de boekenmarkt tijdens de Open Monumentendagen;
    • het aanschaffen van nieuwe titels.

Over het algemeen zijn we er zo’n twee uur per veertien dagen mee bezig. Nu doen we dat op de vrijdagmiddag, maar dat kan natuurlijk anders worden en natuurlijk wordt de nieuwe commissie ingewerkt!
Mocht je interesse hebben, neem dan even contact met mij op, dan maken we een afspraak en het mooiste zou zijn, als zich vier mensen zouden aanmelden!

Machteld Tilanus, bibliothecaris
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie